Design en duurzaam

Beersel

Voor dit nieuwbouwproject, gelegen te Beersel hebben we, in samenwerking met een van onze vaste architecten, een prachtig ontwerp ontvangen.

Ook hier, werd uitsluitend geopteerd voor kwalitatieve materialen.

Een oprit in waterdoorlatende materie, paden, afgeboord met blauwe hardsteen met op bepaalde punten verbrede perrons met verschillende legpatronen.

Een terras in Keramische tegels en een terras in imitatie platines met polymeervoegen. En een pad in stapstenen in keramische tegels van 120x120cm, verbonden met een grindtapijt om het wandelcomfort te optimaliseren.

Houten afscheidingen en poorten uitsluitend in exotisch hardhout van topkwaliteit.

Een zeer arm terrein werd na een gedetailleerde bodemanalyse op alle punten weer naar een optimaal niveau gebracht door de inbreng van nodige meststoffen en bodemverbeteraars, waarop elke plant goed kan gedijen.

De aanplantingen zelf, met uitzondering van de grotere formaatbomen, zijn volledig door de klant zelf uitgekozen en aangeplant. Elke plant in deze tuin heeft een functie, zowel medicinaal, eetbaar zoals groenten, kruiden en vruchten, tot insectvriendelijk om bij te kunnen dragen tot de biodiversiteit in de tuin