Ecosolutions

Grimbergen

Onze meest geplaatste tuinsystemen: Prairietuinen en waterdoorlatende verhardingen.

De vraag naar waterdoorlatende verhardingen blijft jaar na jaar toenemen, het dalende grondwaterpeil dat al jaren problematisch is, blijft hiervoor de hoofdreden. Deze type verhardingen worden zelfs meer en meer verplicht door gemeentes.

Voor dit project is de oprit aangelegd met Ebema Ecosolutions, model Grasslines Small.

Ebema is met het gamma Ecosolutions de marktleider in waterdoorlatende verhardingen, de verhardingen zijn, net als hun fundering is volledig waterdoorlatend. Wat er voor zorgt dat al het hemelwater terug naar de ondergrond gaat om het grondwaterpeil te herstellen en de kans op overstromingen verminderd.

Dit type verharding is beschikbaar in het lichtgrijs of antraciet, Ebema biedt ook andere materialen zoals megategels en boordstenen in dezelfde kleur en afwerking, zodat uw tuin een uniforme uitstraling krijgt.

Voor de voortuin werd geopteerd voor een kleurrijke prairietuin in met zachte kleuren. Deze is in trapvorm aangelegd om hoogteverschillen te overbruggen.

De prairietuin bestaat een assortiment van vaste planten, siergrassen en bloembollen, dat occasioneel wieden vraagt en één enkele snoeibeurt na het uitbloeien van de beplanting.

Veel kleur, jaar na jaar met beperkt onderhoud, is wat deze aanplantingsvorm zo populair maakt.